O podjetju

Podjetje Slokana je specializirano za gradnjo kanadskih tradicionalnih hiš v Sloveniji. V Evropo oz. Slovenijo želimo prenesti delček Kanadske gradbene tradicije, saj so vremenski pogoji na obeh lokacijah razmeroma podobni.

V Slovenijo prihajamo večkrat letno in pri tem prevzemamo vse potrebno za postavitev vaše hiše do dogovorjene gradbene faze. V Kanadi sodelujemo z arhitektom specializiranim za tovrstno gradnjo saj te hiše zahtevajo poseben pristop, ki ga arhitekti, ki delajo v glavnem z betonom in opeko ne poznajo.

V izvajalskem smislu v Kanadi zaposlujemo najbolj kvalitetne strokovnjake-umetnike in rocne izvajalce, ki se ukvarjajo z oblikovanjem in obdelovanjem lesa, ki bo sestaven del vasega novega doma.

Lesni material, ki ga uporabljamo je kanadska rdeca cedra, ki je naravno odporen proti raznoraznim zuzkom in nudi enkratno inzolacijo. Vec o cedri si preberite spodaj.

Andreja Irving - Slokana Log Homes Michael Irving - Slokana Homes

Ms. Andreja IRVING

Mr. Michael IRVING

RDEČA CEDRA:
  • Raste v severni Ameriki ob Pacifiški obali od Britanske Kolumbije v Kanadi do Kalifornije v ZDA. Nahaja pa se tudi v nekaterih drugih predelih ZDA.
  • Je odličen les za gradnjo lesenih masivnih hiš katerega značilnosti so goste letnice, vsebuje eterična olja, ima značilen blag vonj in ima barvo medu.
  • Naravna olja katera vsebuje, služijo kot zaščita pred napadi insektov in pred vlago - gnitjem, zaradi česar jo lahko uporabljamo tudi v prostorih kjer je prisotno največ vode in vlage, v kuhinjah in kopalnicah. Lahko jo uporabljamo tudi za tiste gradbene elemente kateri so neposredno v stiku z tlemi.
  • Celična struktura - nešteti zračni žepki so odlična naravna toplotna in izvrstna zvočna izolacija kakršno lahko zagotovijo le maloštevilne vrste lesa.
  • Gozdovi - nasadi Rdeče cedre so zaradi njenih naravnih odlik deležni posebne pozornosti in nege. Površine katere zavzemajo gozdovi rdeče cedre so večje kot so bile pred sto leti, saj se rdeče cedre več pogozdi kot poseka.
Primerjava posameznih vrst lesa glede toplotne izolativnosti:
R faktor - Meri odpornost materiala pri prehodu toplote iz ene strani na drugo stran materiala

R Faktor
Cedra3,78
Jelka3,00
Beli bor3,58
Rumeni bor2,76

 
Home ] Up ]


Bookmark and Share