Razlaga gradbenega procesa.

Slokana Log Homes je zgradila predstavljeno log hišo brunarico po posebnem naročilu stranke. Naš arhitekt je narisal delovne načrte iz preliminarnih osnutkov, ki jih je v ta namen poslal strankin arhitekt iz Slovenije. Ko je bila stranka zadovoljna z razporeditvijo prostorov in z ostalimi detalji hiše se je na parceli v Sloveniji pričela priprava tal. Ta sanjska hiša je bila zgrajena ob robu gozdička, blizu Celja.

Slokana zidanje položaj
 

Naše delovne načrte smo poslali slovenskemu inžinirju, ki je preveril vse detalje, da se je načrt skladal s standardi evropske unije in ostalimi gradbenimi standardi regije. Ko so bila vsa gradbena dovoljenja odobrena je dobila naša stranka dovoljenje za gradnjo na zaželjeni lokaciji.

stavbarstvo risba
 

Med tem časom so naši log home tesalci/umetniki pričeli s tesanjem te vrhunsko kvalitente lesene hiše na gradbišču v Britanski Kolumbiji, Kanada. Izdelovanje tega projekta je trajalo 3 mesece. Vsak hlod je bil posamezno oštevilčen predno je bilo ohišje zloženo v kontejnerje in odposlano do luke Koper. Sam transport je trajal 6 tednov.

poleno dom bitje predelati
 

Po prihodu kontejnerjev v luko Koper, so se le-ti naložili na tovornjake in odpeljali do gradbišča. Stranka je najela dvigalo in štiri delavce-pomagače, mi pa smo pripeljali dva strokovnjaka za vodenje del na gradbišču iz Kanade.

Slokana Log Homes assembly crew 2006.
 

Sama postavitev ohišja log hiše brunarice je bila dokončana v petih dneh na strankinem gradbišču v Sloveniji..

Log Home shell re-assembly in Slovenia.
 

Slika pridnih delavcev pri strešnih delih. Log hiša je sedaj pripravljena, da z deli pričnejo domači mojstri in jo dokončajo od znotraj in od zunaj.

 

Urejanje okolice.

 

Grajenje bazena in pokrivanje strehe.

 

Slika balkona in balkonske ograje glavne spalnice.

 

Primeri ročne izdelave notranjih delov hiše. Iz te slike sta razvidna tudi dva vijaka, ki bosta vsake tri do štiri mesece pritrjena, ko se bo leseni del hiše posedal. Samo posedanje bo trajalo od enega do dveh let.

 

Primeri strešne konstrukcije. Primarna konstrukcija je stesana v Kanadi, sekundarno konstrukcijo in kritino pa je mojstrsko izdelal slovenski izvajalec.

 

Streha je postavljena. Zunanji premaz lesa je nanesen. Leseni del log hiše je sedaj gotov in pripravljen za to, da se vstavijo okna in dokonča notranja oprema.

Log Home stain after roof has been completed.
 
 
Home ] Up ] Untitled 1 ] SLOKANA  kanadske brunarice - Projekti 3 - Kanadska Vikend hiše ] Projekti 3 - SLOKANA Log Homes gradi lesene hise v Sloveniji. Les, ki ga uporabljajo je kanadska rdeca cedra. ] 4 ] 5 ] 5 ]


Bookmark and Share